17 de gen. 2013

Els millors dels millors del 2012


Amb el 2013 en marxa, sembla que s’ha acabat l’hora de fer balanç de l’any passat. Un costum cada cop més estès, aquest de donar premis, fer llistes i recopilacions de mèrits acumulats. En el cas del futbol, m’he fixat en els millors onzes escollits per tres entitats diferents, amb prestigi reconegut o àmplia trajectòria. A més, en cada cas, el procés d’elecció per fer els equips és diferent, fet que li dóna una visió complementària. He fet un cop d’ull dels onzes del diari esportiu ‘L’Équipe’, escollit pels periodistes de la secció de futbol del rotatiu francès; del FIFA XI FIFPro, que com en el cas de la Pilota d’Or el trien una combinació de capitans de seleccions, seleccionadors i periodistes; i el de UEFA.com, format a partir de les votacions de més de 5 milions d’usuaris d’aquest lloc web. Aquesta última és, amb diferència, la mostra més àmplia.

M’he entretingut en veure quins jugadors coincideixen en les tres classificacions i el resultat segueix reflectint la dualitat Barça – Reial Madrid que hem viscut durant els últims anys. Hi trobem tres jugadors del Barça (Xavi, Iniesta i Messi) i tres del Reial Madrid (Casillas, Ramos i Cristiano). Per si no n’hi hagués prou, hi ha dos jugadors, un de cada equip, que surten a dues de les tres classificacions, Gerard Piqué i Xabi Alonso. També Lahm, del Bayern de Munic, s’ha quedat a un pas de coincidir en els tres equips.

Els criteris d’elecció són diversos, però tots coincideixen en deixar en l’oblit al Chelsea de Roman Abramòvitx, vigent campió de la Champions. El brasiler Ramires és l’únic representant dels ‘blues’ entre les 33 opcions possibles, una mostra clara que l’equip de Londres no ha deixat petjada. Costa més d’entendre l’absència de Sergio Busquets, que amb poc més de 4 anys al primer equip del Barça té un palmarès que ja voldrien el 99% dels jugadors de la Premier. El futbol és així, diuen.

L’Équipe
FIFA XI FIFPro
UEFA.COM



Casillas
Casillas
Casillas
Lahm
Alves
Lahm
Ramos
Ramos
Ramos
Kompany
Piqué
Piqué
Alba
Marcelo
Thiago Silva
Xavi
Xavi
Xavi
Iniesta
Iniesta
Iniesta
X. Alonso
X. Alonso
Özil
Ramires
Falcao
Pirlo
Messi
Messi
Messi
Cristiano
Cristiano
Cristiano


Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada