Amb aquest post inicio la sèrie gastronòmica del blog, sense moltes pretensions. No sé si durarà gaire, però començaré amb un clàssic que no falla en aquests tipus d’articles: la recomanació. I he apostat per ser concís i directe: tres restaurant del Maresme que hauries de conèixer. En aquest cas només jo he marcat els criteris (absolutament subjectius, és clar) per elaborar aquest Top 3 que em sembla imprescindible.
Restaurant Terracotta
El millor restaurant d’Argentona i això que n’hi ha uns quants. Cuina amb productes de temporada, una bona presentació i racions suficients. Qualitat i bon gust, sense oblidar les postres, que mantenen l’excel·lència dels primers i segons. El preu a la carta, amb beguda inclosa, s’acosta als 40 euros, però plats com la patata emmascarada amb foie fresc a la planxa i ous de guatlla, els canelons d’albergínia amb salsa de formatge, el xai d‘Aranda del Duero amb crosta cruixent o el costellam de vedella a la llosa fan que la visita pagui la pena.
Imprescindible: el menú degustació (31 euros, beguda a banda). El canvien cada trimestre i, sigui quin sigui el període de l’any en què hi aneu, deixeu-vos seduir pels 5 plats: pica pica, entrants, peixos, carns, postres. No quedareu tips però sí satisfets.
Coses que no hauríeu d’oblidar: és aconsellable reservar prèviament. També fan un bon menú de migdia (sbre 10-11 euros), excepte dilluns i dimarts, que és tancat.
Coses que no hauríeu d’oblidar: és aconsellable reservar prèviament. També fan un bon menú de migdia (sbre 10-11 euros), excepte dilluns i dimarts, que és tancat.
Pizzeria Estrac
Mai un restaurant precedit de la paraula pizzeria mereix més elogis, i no només per les pizzes; és indubtable que aquest és l’especialitat de la casa i mereix totes les lloances, especialment ara que tothom s’atreveix a fer-ne. La massa és casolana i gruixudeta és el secret de l’èxit, acompanyat de la voluntat de ser creatius, quan convé, amb els ingredients. Però ja us deia que hi havia molt més que pizzes: les amanides, les croquetes, la pasta fresca i els plats de temporada poden ser un preludi fantàstic, especialment si sou molts i opteu per fer un pica-pica previ abans de la ineludible pizza. El preu, al voltant dels 25 euros (tot inclòs). Tracte familiar.
Imprescindible: La pizza Pineda (amb formatge de cabra), la pizza que porta ceba caramelitzada i rúccula (no recordo el nom) i el rissotto de trompetes, ceps i parmesà. No podeu deixar passar les postres, si pot ser els gelats de la casa, d’elaboració pròpia i de gustos infinits.
Coses que no hauríeu d’oblidar: normalment no fan reserves i potser haureu de fer unamica de cua per sopar. Obren els camps de setmana, excepte els mesos d’estiu, que obren tots els dies. Bon lloc per anar-hi amb nens i grups.
Ca la Pepa Fornera
L’etiqueta de cuina casolana s’hi adiu perfectament. Però cal afegir, tot seguit, l’adjectiu abundant. Les racions són pantagruèliques, especialment les carns: mai haureu menjat abans un entrecot o un churrasco tan grans. Estan servits a sobre d’una llosa calenta per mantener l’escalfor durant el llarg procés de degustación. L’indret, una casa antiga de dos plantes a la riera d’Arenys de Munt, convida a gaudir d’un lloc amb encant i d’un servei agradable.
Imprescindible: fer una barreja de primers abans d’abraonar-vos sobre la carn. Entre els primers, són imprescindibles les patates de la casa, l’assortit de coques, les torrades de ceba caramelitzada amb formatge de cabra o l’assortit de formatges calents. Si preferiu una ració de carn ‘normal’, el magret amb foie és una decisió encertada. En cas de dute, deixeu-vos aconsellar. Relació qualitat-preu, immillorable. Difícilment superareu els 25 euros.
Coses que no hauríeu d’oblidar: si demaneu un entrecot o un churrasco els hauríeu de compartir. Obren els caps de setmana i cal reservar. A l’agost obren totes les nits. Acostumen a fer dos torns. També idoni per agrups nombrosos.
Contacte: Ca la Pepa Fornera (Rambla Sant Martí, 10; ARENYS DE MUNT; telèfon 937 951 619).
PD: No descarto ampliar la llista, prèvia comprovació 'in situ' com a mínim en dues ocasions. Accepto suggeriments degudament contrastats.
PD: No descarto ampliar la llista, prèvia comprovació 'in situ' com a mínim en dues ocasions. Accepto suggeriments degudament contrastats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada