8 de juny 2010

Tres restaurants del Maresme que hauries de conèixer

Amb aquest post inicio la sèrie gastronòmica del blog, sense moltes pretensions. No sé si durarà gaire, però començaré amb un clàssic que no falla en aquests tipus d’articles: la recomanació. I he apostat per ser concís i directe: tres restaurant del Maresme que hauries de conèixer. En aquest cas només jo he marcat els criteris (absolutament subjectius, és clar) per elaborar aquest Top 3 que em sembla imprescindible.

Restaurant Terracotta
El millor restaurant d’Argentona i això que n’hi ha uns quants. Cuina amb productes de temporada, una bona presentació i racions suficients. Qualitat i bon gust, sense oblidar les postres, que mantenen l’excel·lència dels primers i segons. El preu a la carta, amb beguda inclosa, s’acosta als 40 euros, però plats com la patata emmascarada amb foie fresc a la planxa i ous de guatlla, els canelons d’albergínia amb salsa de formatge, el xai d‘Aranda del Duero amb crosta cruixent o el costellam de vedella a la llosa fan que la visita pagui la pena.
Imprescindible: el menú degustació (31 euros, beguda a banda). El canvien cada trimestre i, sigui quin sigui el període de l’any en què hi aneu, deixeu-vos seduir pels 5 plats: pica pica, entrants, peixos, carns, postres. No quedareu tips però sí satisfets.
Coses que no hauríeu d’oblidar: és aconsellable reservar prèviament. També fan un bon menú de migdia (sbre 10-11 euros), excepte dilluns i dimarts, que és tancat.
Contacte: Restaurant Terracotta (Carrer Gran, 64; ARGENTONA; telèfon 93 756 04 57)

Pizzeria Estrac
Mai un restaurant precedit de la paraula pizzeria mereix més elogis, i no només per les pizzes; és indubtable que  aquest és l’especialitat de la casa i mereix totes les lloances, especialment ara que tothom s’atreveix a fer-ne. La massa és casolana i gruixudeta és el secret de l’èxit, acompanyat de la voluntat de ser creatius, quan convé, amb els ingredients. Però ja us deia que hi havia molt més que pizzes: les amanides, les croquetes, la pasta fresca i els plats de temporada poden ser un preludi fantàstic, especialment si sou molts i opteu per fer un pica-pica previ abans de la ineludible pizza. El preu, al voltant dels 25 euros (tot inclòs). Tracte familiar.
Imprescindible: La pizza Pineda (amb formatge de cabra), la pizza que porta ceba caramelitzada i rúccula (no recordo el nom) i el rissotto de trompetes, ceps i parmesà. No podeu deixar passar les postres, si pot ser els gelats de la casa, d’elaboració pròpia i de gustos infinits.
Coses que no hauríeu d’oblidar: normalment no fan reserves i potser haureu de fer unamica de cua per sopar. Obren els camps de setmana, excepte els mesos d’estiu, que obren tots els dies. Bon lloc per anar-hi amb nens i grups.
Contacte: Pizzeria Estrac (Camí Ral, 5; CALDES D’ESTRAC; telèfon 937 913 188)

Ca la Pepa Fornera
L’etiqueta de cuina casolana s’hi adiu perfectament. Però cal afegir, tot seguit, l’adjectiu abundant. Les racions són pantagruèliques, especialment les carns: mai haureu menjat abans un entrecot o un churrasco tan grans. Estan servits a sobre d’una llosa calenta per mantener l’escalfor durant el llarg procés de degustación. L’indret, una casa antiga de dos plantes a la riera d’Arenys de Munt, convida a gaudir d’un lloc amb encant i d’un servei agradable.
Imprescindible: fer una barreja de primers abans d’abraonar-vos sobre la carn. Entre els primers, són imprescindibles les patates de la casa, l’assortit de coques, les torrades de ceba caramelitzada amb formatge de cabra o l’assortit de formatges calents. Si preferiu una ració de carn ‘normal’, el magret amb foie és una decisió encertada. En cas de dute, deixeu-vos aconsellar. Relació qualitat-preu, immillorable. Difícilment superareu els 25 euros.
Coses que no hauríeu d’oblidar: si demaneu un entrecot o un churrasco els hauríeu de compartir. Obren els caps de setmana i cal reservar. A l’agost obren totes les nits. Acostumen a fer dos torns. També idoni per agrups nombrosos.
Contacte: Ca la Pepa Fornera (Rambla Sant Martí, 10; ARENYS DE MUNT; telèfon 937 951 619).


PD: No descarto ampliar la llista, prèvia comprovació 'in situ' com a mínim en dues ocasions. Accepto suggeriments degudament contrastats.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada