2 de març 2011

Els entrenaments del Regal Barça són un espectacle

El Regal FC Barcelona funciona. La frase, resultats en mà, és una evidència. També és una evidència que la química a dins del vestidor funciona. I ho podem comprovar amb els tres videos que adjunto en aquest post. El primer, del duel entre Ndong i Navarro des de mig del camp, gravat amb el mòbil pel Carles Cascante.


En el segon, el mèrit és de Víctor Sada, en un dels entrenaments de la Copa del Rei celebrada recentment a Madrid. L’autor de la gravació és també del Carles Cascante, en aquest cas amb una càmera que oferia més resolució.


En el tercer, el protagonista és un dels últims en arribar, Joe Ingles. El mèrit, a banda de la precisió, rau en el fet d’aconseguir-ho amb una pilota de rugbi. Ho va gravar l’Ignasi, càmera de Barça TV, durant un sport de promoció del partit que l’Usap jugarà a Barcelona contra el Toulon, el 9 d’abril.


Sovint els experts en màrqueting i comunicació s’esforcen en elaborar campanyes que esdeviguin virals, un concepte fins fa pocs anys amb moltes connotacions negatives, però que en la societat 2.0 ha mutat, convertint-se en obsessió de les xarxes socials. En aquest últim cas, el que ha fet d’aquest vídeo un producte 100% viral ha estat una combinació infalible (talent, espontaneïtat, fortuna, celebrities...), però difícilment programable. Sigui com sigui, l’accessiblitat als esportistes (gairebé impensable en el cas del futbol) ha estat un element clau per accedir a aquests moments especials. El tècnic Xavi Pascual permet aquesta proximitat i el resultat és el bon rotllo que transmet l’equip en aquestes seqüències. No vull ser maliciós, però no m’imagino el mateix als entrenaments d'Ettore Messina o Dusko Ivanovic.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada