27 d’abr. 2010

Terry Venables i el secret de Pichi Alonso

Com passa sovint en el món del periodisme, els protagonistes no són exclusius d'un sol mitjà de comunicació. En aquest cas, els focus s'han centrat en la figura de l'exblaugrana Pichi Alonso. El seu hat-trick en el partit de tornada de la semifinal de la Copa d'Europa (1986) contra el Goteborg (3-0) l'han fet mereixedor d'aquest protagonisme en la prèvia del Barça-Inter. Era el moment de reviure aquella gesta i d'explicar els consells que el davanter de Catselló donaria als jugadors i tècnic del Barça. I així ho han fet 'El Periódico de Catalunya' i el diari 'As'. En tots dos casos, Pichi Alonso rememora els moments previs a aquell partit, quan la seva participació era incerta. De fet, sembla que només ho sabia Terry Venables.

El tècnic anglès va amenaçar Pichi de deixar-lo a la banqueta si algú més s'assabentava, abans que comencés el partit, de la titularitat del davanter castellonenc. "No li vaig dir ni a la meva dona", remmemora Pichi Alonso, segons la versió que ha publicat el diari 'As'.


El titular és prou rotund i demostra les ganes del jugador de sortir a l'equip inicial i de no fallar la confiança que li dipositava el tècnic anglès. Rellegint els diaris d'aquest dimarts 27 d'abril, trobem una entrevista amb el mateix protagonista a 'El Periódico de Catalunya'. Ara, però, la depositari d'aquest secret no és Venables en exclusiva sinó que comparteix el mèrit amb... la dona de Pichi Alonso!: "Només li vaig dir a la Chus, la meva dona, només a ella."

Arribats fins aquest punt i tenint en compte que les dues frases es publiquen entre cometes, a qui hem de creure, als periodistes o al protagonista de la història? O potser algú més sabia aquell secret?


Gràcies al Xavier Catalan per fer-me arribar la història.
Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada