9 de des. 2010

D’Ibrahimovic a la Pilota d’Or de la Masia

Dimarts passat em vaig enrecordar d’Ibrahimovic. No trobo a faltar els seus gols, ni tampoc el seu posat desafiant. El camí per arribar a aquesta reflexió és una mica més recargolat. Dimarts, els tres diaris esportius de Barcelona ('Sport', 'Mundo Deportivo' i 'El 9') van coincidir en la mateixa foto de portada, amb els tres candidats del Barça a la Pilota d’Or. Aquesta coincidència de la foto de portada és poc habitual a la premsa esportiva, però encara ho és menys si es tracta d’una foto que no és de cap agència, sinó del FC Barcelona, que la va facilitar gratuïtament a tots els mitjans.

Per trobar l’últim precedent similar, cal viatjar fins a l’estiu del 2009, coincidint amb el debut d’Ibrahimovic amb la samarreta del Barça, en el Gamper contra el Manchester City. En aquella ocasió, a la prèvia del partit, 'Sport', 'Mundo Deportivo' i 'El 9 esportiu' també van coincidir amb la mateixa imatge per a la portada (la foto no és ben bé la mateixa). I les fotos també eren del Barça.


Solucionat l’enigma que em va portar a pensar en Ibrahimovic, aprofito l’ocasió per relligar-ho tot plegat i fer un petit viatge de més d’un any, des de l’agost de 2009 al desembre de 2010. És curiós, però la història dirà que el fitxatge més car de la història del Barça va anar a càrrec de Pep Guardiola. Paradoxes del futbol: el mateix entrenador que és admirat, entre moltíssimes altres coses, per apostar a ulls clucs per la gent de casa.

Aquesta aposta –millor n’hauríem de dir creença, potser­– troba el seu punt més àlgid amb l’anunci que situa tres jugadors formats a casa (Xavi, Iniesta i Messi) en el podi de finalistes a la Pilota d’Or. Tres grans jugadors que, des que Guardiola és a la banqueta, han lluït més que mai i han estat capaços de mostrar totes les seves potencialitats. Només amb Guardiola trobo explicació al descobriment golejador de Messi o a la capacitat de lideratge de jugadors com Xavi o Iniesta, que durant uns anys tenien gran part del seu talent amagat sota l’ombra de Deco i Ronaldinho. Confiem que la pròxima portada conjunta, amb la mateixa foto, sigui per anunciar la renovació de Guardiola.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada