12 de des. 2010

Guardiola i els rivals francesos

Sempre he pensat que un dels grans mèrits de Guardiola és dominar l’escena. En un món com el futbol, on el que passa durant la setmana a la sala de premsa és gairebé tan important com els 90 minuts a sobre de la gespa, la comunicació és fonamental. I aquí, el tècnic del Barça exerceix també el seu mestratge (és evident que sobre la gespa també ho aconsegueix).

No només és capaç d’expressar-se bé, de defensar les seves posicions sense estridències i amb un to d’absolut respecte, sinó que també sap anticipar els problemes. Un exemple, menor però simbòlic, el trobem en la roda de premsa de dissabte. Era la primera que feia després de saber quins poden ser els candidats que es trobarà el Barça a vuitens de final de la Champions (Arsenal, Inter de Milà, AC Milan, Roma, Olympique de Lió o Olympique de Marsella). “A Europa, no vull als francesos, perquè són equips molt forts, amb arguments futbolístics i que no m’agraden.” I, específicament sobre el Marsella, va afegir: “És un equip molt, molt fort. Físicament són uns animals i hi ha molta pressió al seu camp. En general, estan molt ben preparats físicament i tàctic”.

Suposo que poca gent posa en dubte l’anàlisi de Guardiola sobre l’equip de Marsella (3r classificat a la Ligue 1) o del Lió (6è). És ben saluda la seva capacitat per descriure les virtuts dels rivals. És també cert que els dos equips francesos són els que desperten menys interès per als aficionats i periodistes. Guardiola sap que una eliminatòria contra l’Inter d’Eto’o, el Milan d’Ibra, l’Arsenal de Cesc o la Roma de Totti necessita poca feina prèvia de mentalització. No passaria el mateix amb els dos Olympiques. Abans que arribi el sorteig del dia 17, el tècnic del Barça ja ha començat a preparar l’eliminatòria. Ha estat el primer en llançar el missatge que més l’interessa, tant per a l’opinió pública com per als seus propis jugadors. Novament ha pres la iniciativa. 

Foto: Miguel Ruiz - www.fcbarcelona.cat

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada