8 de jul. 2011

Leo Messi, molt a prop de 130 partits en dos anys


Ara fa poc més d’onze mesos que la presència de Messi en un partit de futbol semblava una qüestió d’estat. L’estiu passat, el Barça, sense els internacionals espanyols que acabaven de guanyar el Mundial, estava de gira a Corea del Sud, on havia de disputar el primer partit del tour contra un combinat de la K-League. Només havia fet un parell d’entrenaments i Guardiola va descartar, en roda de premsa, la presència del davanter argentí al partit. La moguda a l’hotel Mayfield de Seül, on estava allotjat l’equip, va ser intensa, entre els representants del Club i el promotor del partit. La reunió entre totes dues parts va durar fins a ben entrada la matinada. Diuen, fins i tot, que l’organitzador del partit va amenaçar de suicidar-se si Messi no jugava. Finalment, el ‘10’ del Barça es va vestir de curt a l’endemà. En va tenir prou amb 16 minuts per fer dos gols (2-5).

Des d’aquell ‘debut express’, Messi ha disputat un total de 64 partits oficials aquesta temporada 2010/11 (55 amb el Barça i 9 amb la selecció), considerant els partits de la Copa Amèrica com a enfrontaments d’aquest exercici. En onze mesos, ja ha igualat el rècord personal de 64 partits, que va disputar la temporada 2009/10.  I de ben segur que els superarà. En resum, molt a prop dels 130 partits en dos anys. De bojos.

És cert que Messi només és feliç sobre la gespa i, si pot ser, amb la pilota als peus. Ho sap molt bé Guardiola, que aquesta temporada passada només el va substituir dues vegades: una per voluntat de Tomas Ujfalusi, després d’una entrada criminal i molt mediàtica al Calderón; i l’altra, en un partit de Copa contra el Betis, després que Messi ja hagués fet un ‘hat trick’. És encara més cert que el crac del Barça té un deute pendent amb la seva selecció i amb el seu país, on volen que l’excel·lència que demostra a Europa serveixi també perquè l’Argentina torni a recuperar la glòria internacional. Tots els arguments són comprensibles, però de Messi, malauradament per al futbol, només n’hi ha un. I el sentit comú convida a protegir-lo i a gestionar-lo de la millor manera per als interessos del jugador i del propi Barça. Segurament aquesta no és l’explicació als 2 partits mediocres que ha jugat a la Copa Amèrica, però jo no me la trec del cap.

PD: La foto de Messi és dels afores de l'Hotel Mayfield, en un acte promocional amb Herbalife. Aquí n'hi ha més d'aquell acte.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada