2 de juny 2010

Barça: supremacia ACB


El Regal Barça ha sentenciat la sèrie de semifinals per la via ràpida (3-0), amb una victòria (72-82) decidida als últims minuts. De fet, si mirem el balanç de victòries i derrotes d’aquesta temporada (63-5) podríem dir que la classificació del Barça per a la final no ha estat cap notícia destacada. Lorbek (16 punts) i Basile (20) han estat avui els encarregats de sentenciar l’Unicaja, gràcies especialment als llançaments de tres punts (7/12 entre tots dos). Una mostra més de la varietat de recursos de què disposa Xavi Pascual per decidir els partits.  L’equip ha pogut prescindir de l’encert habitual de Navarro (avui ha fet 2/7 en triples) i del bon moment de Morris (el millor jugador blaugrana al playoff abans d’arribar a Màlaga), que avui ha acabat amb 1 punt.  I no s’ha notat en el resultat final.

El Barça arriba a la final amb un balanç de 5-0 al playoff, sense desgast i amb la confiança intacta. I, encara més, amb la desconfiança dels rivals sobre la possibilitat de desbancar el vigent campió de l’ACB. Dubto que ni el Reial Madrid ni el Baskonia creguin que, avui per avui, són capaços d’eliminar els blaugrana a una sèrie de 5 partits.

En la seva tercera temporada al primer equip, Xavi Pascual ha tornat a portar l’equip a la final de la competició estatal. Un mèrit inqüestionable i que dóna més valor a la decisió de donar-li la responsabilitat de l’equip, al febrer de 2008. Però si agafem una mica de distància, comprovem que la final ACB és l’hàbitat habitual del FC Barcelona: en les 17 últimes edicions, els blaugrana hi han participat en 13 ocasions. Pascual és, doncs, un entrenador a l’alçada de les exigències de la banqueta del Palau. Per si algú encara hi dubtava...

Foto: Unicaja B. Fotopress/M. Pozo

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada