31 d’ag. 2010

El mercat de fitxatges dels periodistes esportius catalans

La marxa de Paco González i de Pepe Domingo Castaño a la Cope, després de 18 anys amb el Carrusel Deportivo de la SER, han suposat una sotragada espectacular al panorama dels mitjans esportius a l'Estat espanyol, especialment en l'àmbit radiofònic. Com era de preveure, això també ha afectat, de manera directa o indirecta, a un nombrós grup de periodistes catalans.

Avui que es tanca el mercat de fitxatges de futbol (una excusa com qualsevol altra), he intentat resumir en aquest post els canvis que s'han produït durant aquest estiu i que afecten a periodistes catalans que es dediquen (o s'han dedicat) a la premsa esportiva. El balanç és aquest, pendent d'algun nom que m'hagi pogut deixar i que estaré encantat d'incloure si me'l feu saber:

Cope: Manolo Oliveros (SER), Tomas Guasch (AS), Sònia Sanz (Barça TV), Joan Batllori (COM), Quique Iglesias (SER) i Dani Senabre (ex SER).
As: Santi Giménez (Sport).
Intereconomia TV: Quim Domènech (Punto Radio).
Ona FM: Miquel Agut (Barça TV), Ivan Álvarez (Cope) i David Guerrero (http://www.esportiu.cat/).
Rac 1: Eduard Pujol (Barça TV).
RCD Espanyol (Comunicació): Andrés Merello (Efe).

A més, també cal tenir present que Laura Martínez, fins ara cap d'Esports de Ràdio Barcelona / Ona FM, ha passat a dirigir els esports de la SER des de Madrid. Edu Polo ha ocupat la responsabilitat que fins ara tenia Laura Martínez. També a Rac 1 han canviat la direcció d'esports, que passa de Xavi Puig a Raül Llimós. Pel que fa a Mundo Deportivo, han recuperat a Joanjo Pallàs, redactor en cap, després d'un any a Suècia. A banda d'aquests noms, també s'ha produït ascensos interns en diversos mitjans degut a aquest moviment de peces, però que no estan detallats en aquest article.
M'ajudeu a completar la llista?

PD: Gràcies a les aportacions de Sergi Sabaté (http://www.sergisabate.cat/) i Paco Ávila (http://www.guso.lacoctelera.net/) .

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada