22 de juny 2010

La celebració de Lakers.com

Com haurà celebrat la web dels Lakers el seu 16è campionat de la història? Empès per aquesta curiositat i, segurament, per deformació professional, m'he plantat a Lakers.com. I de la pàgina oficial dels campions de l'NBA, he passat a publicar aquest post.

Ho he fet per dos motius. El primer, pel format: és la primera splash page (pàgina principal destacada) en què hi trobo un vídeo. El segon, pel contingut: el vídeo de resum de la sèrie m'ha semblat fantàstic. Tot i que la durada (més de vuit minuts) supera amb escreix l'estàndard habitual d'internet, el contingut es fa veure. Més, encara: crec que si t'agrada l'esport, és obligatori veure'l.

 


Segueixo enlluernat amb la capacitat que tenen a l'NBA (i en la societat nord-americana, en general) per convertir l'esport en un producte de consum. En aquest cas, ho aconsegueixen amb un relat entre cinematogràfic i documental que barreja música i so ambient (amb alguna locució dels periodistes). I amb el valor afegir de poder accedir a espais reservats, com el vestidor, en la xerrada prèvia al setè partit. Mentrestant, a Europa, els entrenadors i jugadors segueixen restringint l'accés a aquest espai "sagrat". A l'NBA, és un espai més del business.

Share/Bookmark

2 comentaris:

  1. Malauradament encara estem a anys llum dels americans a l'hora de vendre EXPERIÈNCIES a tots els espectadors i seguidors.

    Per sort, la popularització de les xarxes socials entre els esportistes pot començar a marcar tendència.

    Sergi

    ResponElimina
  2. Malauradament encara estem a anys llum de vendre 'EXPERIÈNCIES' en primera persona a tots els espectadors i seguidors.

    Per sort, amb la popularització de l'ús de xarxes socials entre els esportistes es comença a fer camí.

    Sergi

    ResponElimina