29 de maig 2010

Mourinho: escenaris similars, decisions oposades

Avui s’ha confirmat que Mourinho entrenarà al Reial Madrid. Ha passat el que podia haver passat al FC Barcelona al maig de 2008 i que finalment no va passar. Com ara el Madrid, el Barça portava dos anys consecutius sense guanyar cap títol important. Bons jugadors, cap èxit esportiu i pressió asfixiant dels mitjans de comunicació que arribava fins a la Junta directiva (de fet, dos mesos després es va produir el vot de censura).

Si fa no fa, l’ambient és similar al es viu actualment a Madrid, amb l’excepció de la pressió cap la cúpula directiva, on la figura de Florentino Pérez és molt més intocable que no pas ho era Laporta al 2008. Tant aleshores com ara, Mourinho representava el mateix: la possibilitat més creíble que oferia el mercat d’entrenadors per assolir l’èxit immediat. Una necessitat absoluta, tant per al Barça del 2008 com per al Reial Madrid del 2010.

Com és sabut, el Barça va optar per la solució més arriscada (Jordi Badia explica en el seu bloc com es va viure el procés). La tria de Guardiola, malgrat que estava associada a la cantarella constant de la inexperiència, significava l’aposta decidida per un estil, per la gent de casa i pels valors del club. Avui s’ha fet públic que el Reial Madrid ha optat per la solució més fàcil (evidentment, no la més econòmica). En aquest cas, les crítiques són gairebé inexistents, malgrat que la tria de Mourinho xoca frontalment amb els valors que el propi Florentino va atribuir al Reial Madrid en el dia del seu retorn al club.

En dos escenaris similars, les decisions han estat oposades. Amb pressions similars, Laporta i Florentino han reaccionat de manera molt diferent. Només l’anàlisi a mig termini servirà per veure qui l’ha encertada. Amb tot, dubto que cap culer es penedeixi de la decisió que es va prendre ara fa només 25 mesos.

Foto: Portada SportYou, de dimecres 26 de maig de 2010.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada