13 de maig 2010

Primer aniversari del primer títol de l’era Guardiola

Avui 13 de maig es compleix el primer aniversari de la Copa del Rei de València 2009. Encara que ara sembli estrany, fa només 12 mesos que Guardiola estrenava el seu palmarès com a entrenador del FC Barcelona. Un any després, amb sis títols a la butxaca -i el setè a la cantonada-, la primera sensació que em passa pel cap es de vertigen. El paper de Guardiola en els èxits esportius recents del Barça és inqüestionable, però fa només 12 mesos encara no havia aconseguit cap títol. I ja se sap que en el món del futbol el resultadisme és la primera exigència. És cert, però, que, més enllà dels trofeus, el tècnic de Santpedor havia aconseguit en pocs mesos que l’afició se sentís orgullosa de la manera de fer dels seus futbolsites. En definitiva, que això del futbol de vegades va massa ràpid.
Us deixo un vídeo casolà per recordar la imatge de Puyol aixecant un trofeu, que en el passat 2009 es va repetir fins a sis vegades.



Més enllà de l’èxit esportiu del FC Barcelona, que es convertia en el veritable rei de Copes amb 25 títols, i de l’èxit social d’aquell esdeveniment, amb una riuada d’aficionats de l'Athletic Club i amb un ambient exquisit als carrers de València, aquell partit també serà recordat per la xiulada a l’himne espanyol, en els prolegòmens del partit. A TVE no es va poder veure aquell moment en directe, però jo vaig tenir l’oportunitat d’enregistrar-lo. Aquí us el deixo.





Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada